Things you didn't know about handmade jewelleries

Hai friends,

Reading this post here 7 things you didn't know about handmade jewelleries made me feel that i really really want to focus on doing this 'hobby' that i love. I love how i become less tense when i'm in the zone and

Pe'el pregnancy kedua.

to order please proceed to email me at bypijot.at.gmail.com
hello friends,

its been awhile seen my last post hasn't it. I guess this pregnancy makes me too lazy to blog.
I have been 'preoccupied' with some other interesting stuff during this pregnancy. haha..

DIY stuff to be exact. So busy making new things and

Tudung Naelofar FAKE!

i woke up on the wrong side of the bed today.
which is not pleasant at all.
and as usual yang kena my husband.
my dear husband.
kadang - kadang tak tahu kenapa dia masih bertahan dengan diri ini yang emosi macam rollercoster.
kalau boleh diagnose diri sendiri mesti aku dah kata diri aku ni ada bipolar disorder.
somedays i'm fine, cool like the evening breeze.
somedays a small

Puisi suami kahwin dua

Ok funny bila baca puisi ini.
Lagi kelakar bila baca reply dari si isteri.

NOT MINE,dapat dari facebook.


Suami berniat utk berkahwin dua. Dicoret puisi utk isterinya meminta kebenaran.
🙈🙊🙉🙈🙊🙉🙈🙊🙉🙈🙊🙉🙈🙊🙉🙈🙊🙉

Puisi buat Isteri...

Duhai isteriku.
Abang ingin beritahu.
Abang ingin kahwin lagi.
Bukannya dirimu telah ku benci.

Cara cara membuat pin cushion mannequin

Hai all, blogpost kali ini pija nak ajar cara cara nak buat mannequin pin cushion.
Chewahhh bajet macam terror tapi

Seorang lelaki tua memakai kostum karakter untuk menampung kehidupannya

Melihat gambar gambar ini membuatkan saya sedih. Kejadian ini

Selamat hari raya

2nd day of the last ramadan.
Esok da hari mantai. Nampak tak tu ketupat dah siap. Rendang da buat. Pelita da pasang ☺️
Haha .. Ye ye je. 
Gambar 2 tahun lepas ye ni semua. 
Tahun ni apa pun tak buat lagi. 

L I F E

Uploading this to see if my slider works or not.

Bangkok trip

Nothing to see here. Just testing out the slider

New hobby

Currently what i am doing right now.

Cara nak setting calendar hijrah | for iphone only


So i found this on twitter, lama da actually. Baru ada masa nak update belog yg da bersawang ni ☺️
Untuk yang pakai iphone saje ya,

KWSP & rumah anda

Di sebab kan nak book free seat kat air asia tak pernah la dapat, nak ubatkan hati, kita blogging jela ye. 
Iman Irdina pun tak ada today heheh..dia pergi playdate dengan cousin-cousin dia baru balik dari jepun.

U all pernah dengar tak mengenai pengeluaran duit KWSP untuk pembelian rumah?

Cara - cara nak tukar nama pemilik akaun Tnb rumah anda.




Last month i went to TnB jalan kepong to settle my house tnb account. 
Dah nak masuk 3 tahun beli rumah 2nd hand tu tapi belum selesai lagi isu tukar nama sebab owner lama yang sangat tak helpful.
Rasa nak add je dia kat facebook pastu maki hamun dia but i'm not actually that kind of person.

I can't work with the system

hello twenty fifteen.
hows 2015 been treating you peeps? fine huh?
my early start was bumpy. 
stressed. emotional ride for a new year.