Check out my instagram

Kad kredit

Happy sunday semua!
Syoknya yang di rumah tengah santai - santai dengan family ye ... tak apa.
Have fun uolls hehe.
Kalau free meh datang periksa mata di Azza Optometry Centre ok. ( sempat lagi promote kan.....boss up gaji!!)
Hehhe
Uoll baca tak tajuk tu?
Kad kredit weh..
Bahaya ke tak bahaya? Siapa kata bahaya tolong like post ni.
Siapa kata tak bahaya tolong komen.
Hahaha boleh macam tu?
Kredit limit tinggi ke rendah ke sama je.
Ok, kalau ikutkan masa mula mula saya ambil kad kredit ni, alasan yang di guna pakai adalah
AKU NAK PAKAI TIME KECEMASAN JEEEEEE.
Takkan pakai utk shopping.
I repeat. TAK AKAN YE.
Bertuahla hidup kalau macam tu ye tak?
Kalau anda boleh buat macam tu maksudnya anda memang discipline BAGUS. 
Thumbs up to you *tepuk belakang sendiri k*
Ceritanya, itula asalan yang saya pakai masa nak ambil kredit kad . Tapi , alasan tinggal alasan *sedih*
Pantang ada je benda hati ni berkenan , mulala tangan ni gatal nak swipe.
(Swipe adalah perkataan kegemaran para credit card holder ye)
Mula mula pakai and swipe, saya masih boleh lagi handle. Hujung bulan dapat gaji bayar. Bagi clear. Tak suka tengok statement ada angka2 yang tak best. So saya bayar. Itu cerita bila saya swipe benda kecil jumlah dia yang memang mampu saya beli tapi kena tunggu gaji and tak sabar sebab nak sekarang juga benda tu so senang cerita swipe jela.
Kan...
Horror story bermula bila saya mula swipe untuk benda2 yang memang tak mampu TAPI saya still mahu. Lagi lagi bank dengan murah hati bagi kredit limit yang memang WOW. Bank biasalah, time memberi dengan senyuman, time mencari ... eheh.
Bermula la era
Swipe sana
Swipe sini
Swipe situ.
haaa kau. Tak sedar diri gitula gaya nya. Bila tengok statement sampai baru nak menangis nak stress bagai kan. Tak boleh salah kan siapa, salahkan diri sendiri.
Saya salahkan diri sendiri.
K.
Dah serikla kena bayar finance caj bagai. Tak bayar kena denda lagi.
Eh taknak da semua tu. Let it end.
So ceritanya sekarang ni saya da cancel kredit kad ehek ehek ehek.
Pakai cash je k.
Tak ada cash tak payah beli!!
Thank you for reading 

2 comments

  1. Salam. Manje. =). Tak sangka awak masih berblogging lagi. Hehe.
    kita tgh go through post post lama and comments kengkawan yg dulu sama2 blogging. Walking down d memory lane... how are u? Hope u are well with loved ones. Take care.

    ReplyDelete
  2. Dear sabrina,
    Thanks. I'm writting during my free time je. Seldom that is.
    Hope you're good and happy ;)
    Kisses to little one :)

    ReplyDelete