Check out my instagram

kisah hari raya kami

Hai semua,

SELAMAT HARI RAYA!
hehe ni da raya ke 9 kan, ada lagi sebulan raya. well, merayakan kemenangan kita dapat melawan hawa nafsu kita di bulan ramadhan yang lepas. Tapi raya tahun ni dapat rasa kesuraman dia.
Dengan isu - isu MH17 & MH370. Isu Palestine lagi. Siapa yang boleh beraya sakan ( except kids, bless them )

Raya tahun ni kat kampung parents sendiri. Yippie yeayy! haha..yela tahun lepas tak dapat beraya pun. Duty calls lah kata kan. Kena kerja 1st & 2nd day of raya. Seriously who does that?

I will not do it again.

so, tahun ni persiapan raya tak seberapa pun. Keadaan tak mengizinkan. Untuk Iman Irdina beli 2 pasang baju (  which mula - mula kata nak beli sepasang je and then bila da berjalan - jalan kat mall tu mula la nak beli semua baju yang ada kat display tu kan ). Untuk tuan punya badan plan tak nak beli, but as usual beli jugak. tapi bajet yang rendah2 la. You won't guess how much. its like seriously cheap. Untuk cik abang kita beli sehelai je ekekkeke. tetiba dia sehelai je ek. whateves.

So pagi raya, niat hati nak pergi sembahyang raya. Nak tinggalkan sekenit tu dengan aunty2 dia. Lepas tu da lama tak pergi sembahyang raya kan, boleh lupa kat taman tu sembahyang raya start pukul berapa. So dok rilek je lagi tak bersiap2 , last2 sang husband je yang pergi sebab dia tak payah nak fikir2 banyak2. dia siapkan je diri dia and jalan. While me? banyak nau nak kena fikir. ( you fikirla sendiri apa yang i kena fikirkan)

So here is some of our raya photos. Haruslah pakai monopod.






oklah, actually nak type panjang lagi .... tapi si kenit yang belah kiri da calling2.
tata.



No comments